Håndlavede og bæredygtige guld- og sølvsmykker

Historien om PureLeaf

Bæredygtighed, æstetik og elegant design er nogle af nøgleordene bag PureLeaf. Vi er et innovativt og unikt smykkebrand, som kombinerer mode og en fascination for naturen med social ansvarlighed og en miljøbevidst produktion.

Initiativet til fremstillingen af smykkerne opstod i Brasilien i 2008 ud fra et ønske om at investere i en sektor med bæredygtig udvikling. De anvendte råvarer stammer fra den brasilianske jord, i især de midtvestlige regioner af landet, hvor smukt savannelandskab møder tropiske sumpområder og frodig regnskov.

For at bidrage til en udligning af indkomstfordelingen har man ansat lokale familier til at tage del i fremstillingsprocessen ved at hjælpe til med at plukke, tørre og skelettere bladene brugt i produktionen af smykkerne.

Produktionen

Vores smykker er håndlavede og fremstillet i organisk materiale udvundet fra den brasilianske natur. Blade og frø forgyldes med 18 karat guld uden brug af støbeforme og bevarer således deres skønhed og lethed, uden at være skrøbelige.

Fremstillingen af et smykke begynder med indsamlingen af det organiske stof, hvorefter materialet udtørres og, om nødvendigt, skeletteres. Efterfølgende behandles materialet for at opnå den nødvendige stivhed, og endelig er materialet klar til at blive forgyldt. Denne fremstilling  giver unikke karakteristika til hvert smykke, da hvert blad eller frø som anvendes har sin egen individualitet.

Smykkerne er produceret ud fra et koncept, der tager sigte på en bæredygtig udvikling og miljømæssig ansvarlighed.

Der anvendes ikke nikkel i produktionen.