Vores syn

Etisk mode handler for os om passion. Vi brænder for at give vores brugere et produkt produceret med hjertet på rette sted – med respekt for natur, miljø og ikke mindst de mennesker, som er involveret i produktionen. Hvert smykke indeholder et virkeligt blad eller frø og er håndlavet netop for at bevare bladets skønhed og lethed – samt for at sikre den nødvendige styrke og robusthed. Vi inddrager lokalsamfundet i produktionen og sikrer dem en stabil indtægt og ordnede arbejdsforhold. I ønsket om at give noget tilbage til naturen, vil vi hertil plante et træ i Brasilien, hver gang nogen tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Etisk tilgang

PureLeaf er en hyldest til naturen, detaljen og ikke mindst individualitet og personligt udtryk. Naturens forskelligartede og detaljerede skønhed er vores primære omdrejningspunkt. Med et skarpt fokus på det bæredygtige aspekt samt sociale ansvar ved produktionen, præsenterer PureLeaf et æstetisk samspil mellem nytænkende smykkedesign og naturens unikke udtryk.

 

Vores fokus på lokalsamfundet omkring produktionen sikrer desuden lokale familier en stabil indtægt samt ordnede arbejdsforhold. For at bidrage til en udligning af indkomst- fordelingen ansættes lokale familier til at tage del i fremstillingsprocessen ved at hjælpe til med at indsamle og forarbejde det organiske materiale brugt i produktionen af smykkerne. Hele vores produktion er certificeret af IBAMA (Det Brasilianske Institut for Miljø og Vedvarende Naturressourcer).

Produktion

Fremstillingen af smykkerne begynder med indsamlingen af blade og andre elementer i den brasilianske natur. Dette udtørres og, om nødvendigt, skeletteres inden det efterfølgende behandles for at opnå den nødvendige stivhed.

 

Endelig er det organiske materiale klar til at blive belagt med 18 karat guld. Vores smykker er håndlavede, hvilket gør det muligt at bevare en skønhed og lethed i det enkelte blad, uden at det er skrøbeligt. Vores kollektioner omfatter øreringe, armbånd, vedhæng, halskæder og ringe.

 

Vores smykkeproducent er certificeret af Det Brasilianske Institut for Miljø og Vedvarende Naturressourcer (IBAMA). IBAMA tilskynder til fair og miljøvenlige teknikker til indgriben i naturen. Materiale, der er certificeret af IBAMA, har et godkendelsesstempel fra Brasiliens myndighed inden for bæredygtig skovforvaltning. Ingen truede naturelementer anvendes til fremstilling af IBAMA-certificerede produkter

 

Materialer

PureLeafs smykker skal anses som små kunstværker. Vores smykker er fremstillet i Brasilien på en base af organisk materiale belagt med 18 karat guld, hvidguld eller sort rhodineret guld. Det anvendte materiale oprinder hovedsagligt fra de midt-vestlige regioner af landet, hvor smukt savannelandskab møder tropiske sumpområder og frodig regnskov. Her indsamles de nedfaldne blade og grene, som fungerer som kernen af smykkerne. 

Bæredygtighed

Bæredygtighed bør være et nøgleord i enhver produktionsproces. Vi mener, det ikke kun er muligt, men også nødvendigt at vise, at design og mode kan være bæredygtig og ansvarlig, og på samme tid moderne og elegant.


PureLeaf laver håndlavede smykker, som er langt mindre forurenende end masseproducerede smykker.

 

Vi bruger kun genanvendt guld til belægning af vores unikke smykker. På denne måde minimerer vores produktionsproces de negative miljømæssige konsekvenser, der ellers kan være som følge af guldminedrift og smeltning. Da vi kun bruger genanvendt guld, undgår vi ovenikøbet at bidrage til det usunde arbejdsmiljø i mineindustrien.

 

Derudover mener vi, at det at skabe et håndlavet produkt forbedrer kvaliteten i forhold til fabriksproducerede smykker.

Giv tilbage til naturen

Da vi er miljøbevidste, vil vi gerne sige tak til naturen for alle disse fantastiske kilder, vores smykker er lavet af. Derfor vil vi plante et træ i Brasilien for hver ordre foretaget i vores webshop. Hvis du ikke har tilmeldt dig vores nyhedsbrev endnu, vil du nu være med til at plante et træ ved at gøre det.

 

Plantning af træer ville ikke være muligt uden OneTreePlanted, hvis bidrag har været og fortsat er afgørende for genplantning, bevaring og beskyttelse af de truede skove i hele verden.

Smykker til enhver lejlighed – den perfekte gave til hende!

Mangler du smykker til fødselsdagen eller andre gaveidéer? Køb en personlig gave, næste gang du er på udkig efter gave til kæresten eller gave til mor. PureLeaf er dansk smykkekunst og en perfekt gave til hende!


Velegnet til enhver anledning, sæson og højtid – valentinsdag, jubilæum eller som julegave. Vores unikke designs skaber blandt andet smukke ringe og populære øreringe, som er fremstillet af ægte blade belagt med 18 karat guld, sortguld og hvidguld. Træd ind i vores bæredygtige univers og køb smykker til kvinder online